banner
Mar 27, 2014
36 Views
0 0

WordPress Interview Question

Written by
banner

WordPress Interview Question so far we have collected , we want to share with you . Also it can helps you on knowledge growth too.

1. Which of the following methods can be used to make permalinks SEO friendly?
a. Updating the database.
b. Changing the source code.
c. Configuring the feature in the config file.
d. Configuring the feature in the admin settings.

Ans: d. Configuring the feature in the admin settings.

 2. Meta tags can be added to WordPress pages by ________________.
a. using plug-ins
b. adding them to the header.php file
c. updating the database
d. None of the above.
Ans: a : using plug-ins , b:adding them to the header.php file

3. One way to make a WordPress page title more SEO friendly is to ____________.

a. use the wp-changetitle plug-in
b. use a widget
c. change the title tag in header.php to something like “blog name »» category »» post name”
Ans: c: change the title tag in header.php to something like “blog name »» category »» post name”

4. Which of the following statements regarding permalinks on a WordPress site is true?
a. Permalinks are required.
b. Permalinks are optional but highly recommended.
c. Permalinks are always available in WordPress.
d. Permalinks are not available in WordPress.
Ans: b. Permalinks are optional but highly recommended.

5. In which of the following ways can a redirect feature be added to a permalink?

a. Using a plug-in.
b. Adding the feature in the admin settings.
c. Changing the config file.
d. a and c
e. a and b

Ans: e. a and b

6. The WordPress loop can be used ____________________.

a. to retrieve any data in WordPress
b. to display every post
c. only for calculation
d. WordPress loop cannot be used for any purpose.
Ans: b. to display every post

7. Using ____________is a good way to ensure that a WordPress site is indexed by search engines.

a. a sitemap
b. robot.txt
c. a widget
Ans: a. a sitemap

8. The “function_exists()” function can be used to check whether a plug-in is activated or not.
a. True
b. False

Ans: a: True

9. Conditional tags can be used to _______________________.

a. get all comments from one post
b. get all posts from one category
c. change the content to be displayed
d. None of the above: conditional tags are not available in WordPress.

Ans: c: change the content to be displayed

10. Where can Google Adsense be integrated into a WordPress blog?

a. Only in the sidebar.
b. Only in the header.
c. Anywhere.
d. Only in the content.

Ans: c : Anywhere.

11. One way to get posts from a specific day is to ____________________.

a. use the query_day loop in the source code
b. use the query_posts loop in the source code
c. Neither: WordPress does not allow this action.

Ans: b : use the query_posts loop in the source code

12. What is the right order (by priority in use) to display taxonomies in Template Hierarchy?
a. taxonomy -{taxonomy}.php, taxonomy-{id}.php, taxonomy.php, index.php
b. taxonomy -{taxonomy}-{term}.php, taxonomy-{taxonomy}.php, taxonomy.php, archive.php, index.php
c. taxonomy -{ taxonomy}.php, taxonomy.php, archive.php, index.php
d. taxonomy.php, archive.php, index.php

Ans: b :taxonomy -{taxonomy}-{term}.php, taxonomy-{taxonomy}.php, taxonomy.php, archive.php, index.php

13. What is the right order (by priority in use) to display tag in Template Hierarchy?.
a. tag -{slug}.php, tag-{id}.php, tag.php, index.php
b. tag -{id}.php, tag -{slug}.php, tag.php, index.php
c. tag -{slug}.php, tag -{id}.php, tag.php, archive.php, index.php
d. tag -{slug}.php, tag -{id}.php, tag.php, 404.php

Ans: c: tag -{slug}.php, tag -{id}.php, tag.php, archive.php, index.php

14. What is the right order (by priority in use) to display category in Template Hierarchy?
a. category -{slug}.php, category-{id}.php, category.php, index.php
b. category -{id}.php, category-{slug}.php, category.php, index.php
c. category -{slug}.php, category-{id}.php, category.php, archive.php, index.php
d. category -{slug}.php, category-{id}.php, category.php, 404.php

Ans: c: category -{slug}.php, category-{id}.php, category.php, archive.php, index.php

15. What is the right order (by priority in use) to display page in Template Hierarchy?
a. page-{slug}.php, page-{id}.php, page.php, index.php
b. page-{id}.php, page-{slug}.php, page.php, index.php
c. page-{slug}.php, page-{id}.php, page.php, archive.php, index.php
d. page-{slug}.php, page-{id}.php, page.php, 404.php

Ans: a: page-{slug}.php, page-{id}.php, page.php, index.php

16. Can you create a specific theme file for a custom content type?
a. Yes
b. No

Ans: a: Yes

17. ‘Slug’ is higher priority in use than ‘id’ in Template Hierarchy?
a. Yes
b. No

Ans: a: Yes

18. What is the name of theme file for a page with id ‘3’?
a. page-id-3.php
b. page-3.php
c. 3.php

Ans: b : page-3.php

19. What is the name of theme file for a page with slug ‘about’?
a. page-slug-about.php
b. page-about.php
c. about.php

Ans: b : page-about.php

20 Which of the following files are required for completing your theme?
a. Index.php
b. Style.css
c. Index.php and style.css
d. Index.php and functions.php

Ans: c: Index.php and style.css

Share this:
banner

Hi guys, This is the place where developers are sharing there thoughts....

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Result of *

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.